Formpark - Bauwerk Parkett

Formpark van Bauwerk Parkett

Iconic Awards 2014

Iconic Awards 2014

German Design Awards

Germin Design Awards

Interior innovation award 2015

Interior innovation award 2015

Bauwerk Parkett - Formpark

Formpark is bedacht door het ontwerpersduo Stephan Hürlemann en Simon Husslein. In hun in Zürich gevestigde bureau, Studio Hannes Wettstein, ontwierpen de twee het bekroonde Formpark voor Bauwerk Parkett.


De twee ontwerpers hadden een baanbrekend idee: twee royale afmetingen voor houten planken die kunnen worden gebruikt om ontelbare innovatieve patronen te componeren. Hürlemann en Husslein kwamen met afmetingen die het mogelijk maken om de houten planken zowel parallel als haaks te plaatsen.


Zoals alle ontwerpen van Studio Hannes Wettstein onderscheidt Formpark zich door haar architectuur. Een exclusieve parketvloer die verder gaat dan alleen maar modieusheid en dankzij zijn individualiteit en creatieve diversiteit een unieke functie biedt in elke moderne omgeving.

Bauwerk Parkett - Formpark - Oak Avorio
Formpark van Bauwerk Parkett bestaat uit twee brede planken die zowel in parallel als in een rechte hoek kunnen worden geïnstalleerd. Hoewel het idee opvallend simpel is, is het nog nooit eerder gedaan. Er is geen einde aan de mogelijkheid van patronen, die kunnen worden gecreëerd van levendige scheepsdeck tot bloemenpatronen. Horizontale lichtbelichting creëert een fascinerende lichtspel van vloerplanken die in rechte hoeken zijn aangebracht. Bovendien kunnen alle patronen gecombineerd worden.

Formpark van Bauwerk Parkett is verkrijgbaar in de volgende drie kleuren:

Bauwerk Parkett - Formpark - Oak Avorio

 Formpark - Oak Avorio

Bauwerk Parkett - Formpark - Oak
Bauwerk Parkett - Formpark - Oak Smoked
Bauwerk Parkett - Formpark Mini - Oak Smoked

Dankzij de Formpark Mini van Bauwerk Parkett kan de fascinerende, onconventionele Formpark-look nu worden toegepast op kleine oppervlakken, waardoor geïnspireerde architecturale patronen en maximale creatieve vrijheid kan worden gecreëerd.


Formpark Mini stimuleert architecturale creativiteit en individueel ontwerp op kleinere oppervlakken - voor een zeer aantrekkelijke prijs. Formpark Mini en zijn grote broer delen de fascinerende, onconventionele look van individuele installatie en verlichting die het parket toevoegt aan elke kamer.

Formpark Mini van Bauwerk Parkett is verkrijgbaar in de volgende drie kleuren:

Bauwerk Parkett - Formpark Mini - Oak Avorio
Bauwerk Parkett - Formpark Mini - Oak
Bauwerk Parkett - Formpark Mini - Oak Smoked
Bauwerk Parkett - Formpark Quadrato

Formpark Quadrato is geschikt voor de klassieke favoriet, het visgraatpatroon, maar ook voor andere creatieve legpatronen. Het is verkrijgbaar met het duurzame B-Protect verzegelingslaag. Het nieuwe formaat, gefabriceerd in Zwitserland, is ook 100% gezond voor wonen en Cradle to Cradle gecertificeerd.


Formpark Quadrato van Bauwerk Parkett is bekroond als winnaar in de categorie "Innovatie Architectuur" tijdens de Iconic Awards 2018.

Formpark Quadrato van Bauwerk Parkett is verkrijgbaar in de volgende drie kleuren:

Bauwerk Parkett - Formpark Quadrato - Oak Crema
Bauwerk Parkett - Formpark Quadrato - Oak
Bauwerk Parkett - Formpark Quadrato - Oak Smoked

Formpark Rombico van Bauwerk Parkett is geschikt voor de Franse visgraat, evenals andere creatieve legpatronen. Dit product is met uiterste precisie, de nieuwste machines en in een unieke Bauwerk-kwaliteit vervaardigd. De precieze pasvorm van het product maakt een perfecte plaatsing mogelijk. Het geborstelde oppervlak geeft de vloer nog meer karakter en benadrukt het samenspel met licht. Het dynamische zigzagpatroon glanst dan ook met andere individuele patronen in een duidelijke formele taal.


Formpark Rombico is bekroond als winaar in de categorie "Innovatie Architectuur" tijdens de Iconic Awards 2018.

Formpark Rombico van Bauwerk Parkett is verkrijgbaar in de volgende drie kleuren:

Bauwerk Parkett - Formpark Rombico - Oak Farina

 Formpark Rombico - Oak Farina

Bauwerk Parkett - Formpark Rombico - Oak
Bauwerk Parkett - Formpark Rombico - Oak Mandorla