Duurzaamheid
arrow_drop_up arrow_drop_down

Duurzaamheid

Omdat wij geloven in een betere wereld.

Duurzaamheid

Een duurzame wereld

Slijtvast, krasvast en een lust voor het oog. Dat waren vroeger de kenmerken van goed hout. Tegenwoordig komt er meer bij kijken. Goed hout komt uit een verantwoord beheerd bos. Bij de kap, bewerking en verhandeling worden belangen voor milieu, mens en dier en lokale economie evenwichtig afgewogen. Alles draait om respect. 


Berk Parketvloeren vindt maatschappelijk ondernemen belangrijk. Daarom verkoopt Berk Parketvloeren alleen maar vloeren met het PEFC, FSC of Greenguard certificaat. Hiermee moet het mogelijk zijn om nu en in het heden te kunnen voorzien in hout en tegelijkertijd geen schade toe te brengen aan het milieu. Zodat toekomstige generatie net zo kunnen genieten van de wereld als wij dat doen.

Bekijk hieronder de initiatieven van Berk Parketvloeren

Bestelbus van Berk Parketvloeren

Wij rijden CO2-neutraal

Tijdens onze werkzaamheden maken wij gebruik van bestelbussen. Bossen zijn uitermate belangrijk om de CO2-uitstoot te compenseren. Ze nemen CO2 op uit de lucht en zetten dit om naar zuurstof. Via de bosprojecten in de tropen wordt onze CO2-uitstoot worden gecompenseerd, hierdoor kunnen wij CO2-neutraal rijden. De projecten waarmee wij onze CO2 compenseren zijn gecertificeerd en garanderen de hoeveelheid vastgelegde CO2. Ook de impact op sociaal, economisch en ecologisch gebied wordt gemonitord en gecontroleerd. 

Trees For All

Berk Parketvloeren is partner van Trees for All

Voor ieder verkochte vloer zal Berk Parketvloeren een bijdrage maken om een boom te planten in Bolivia of Oeganda. Bij oplevering van uw vloer krijgt u een certificaat als bewijs van het planten.


Naast dat leveranciers van Berk Parketvloeren gecertificeerd zijn volgens PEFCFSC en Greenguard willen wij graag nog een stapje extra doen in ons duurzaamheidsbeleid om de wereld een stukje duurzamer te maken.

Heeft u een vraag over ons duurzaamheidsbeleid?