Duurzaamheid

Duurzaamheid

Omdat wij geloven in een betere wereld.

Duurzaamheid

Een duurzame wereld

Slijtvast, krasvast en een lust voor het oog. Dat waren vroeger de kenmerken van goed hout. Tegenwoordig komt er meer bij kijken. Goed hout komt uit een verantwoord beheerd bos. Bij de kap, bewerking en verhandeling worden belangen voor milieu, mens en dier en lokale economie evenwichtig afgewogen. Alles draait om respect. 


Berk Parketvloeren vindt maatschappelijk ondernemen belangrijk. Daarom verkoopt Berk Parketvloeren alleen maar vloeren met het PEFC, FSC of Greenguard certificaat. Hiermee moet het mogelijk zijn om nu en in het heden te kunnen voorzien in hout en tegelijkertijd geen schade toe te brengen aan het milieu. Zodat toekomstige generatie net zo kunnen genieten van de wereld als wij dat doen.

Bekijk hieronder de initiatieven van Berk Parketvloeren

Bestelbus van Berk Parketvloeren

Wij rijden CO₂-neutraal

Tijdens onze werkzaamheden maken wij gebruik van bestelbussen. Bossen zijn uitermate belangrijk om de CO₂-uitstoot te compenseren. Ze nemen CO₂ op uit de lucht en zetten dit om naar zuurstof. Via de bosprojecten in de tropen wordt onze CO₂-uitstoot worden gecompenseerd, hierdoor kunnen wij CO₂-neutraal rijden. De projecten waarmee wij onze CO₂ compenseren zijn gecertificeerd en garanderen de hoeveelheid vastgelegde CO₂. Ook de impact op sociaal, economisch en ecologisch gebied wordt gemonitord en gecontroleerd. 

Showroom van Berk Parketvloeren

In onze showroom maken wij gebruik van uitsluitend gebruik van duurzame stroom

In onze showroom maken wij gebruik van 100% duurzame energie afkomstig van de wind en de zon. Onze elektriciteit wordt nagenoeg volledig opgewekt door windparken in Europa, met name in Italië en Denemarken. Twee duurzame bronnen die ons milieu niet belasten en nooit opraken. Simpelweg omdat er geen CO₂ vrijkomt bij het opwekken ervan.

Heeft u een vraag over ons duurzaamheidsbeleid?