Bauwerk Parkett

Bauwerk Parkett

Meer dan kwaliteit

80

jaar toonaangevend op de markt

400

verschillende mogelijkheden

10

jaar garantie op uw aankoop

Natuurlijke look

Natuurlijke look

Bauwerk Parkett heeft een natuurlijk uitstraling van onbehandeld hout en is

nauwelijks te onderscheiden.

Geen onderhoud nodig

Geen onderhoud nodig

Bauwerk Parkett heeft geen onderhoud nodig. Nooit meer de vloer in de onderhoudsolie zetten en weg met de vlekken. 

De beste bescherming

De beste bescherming

Bauwerk Parkett beschermt het hout tegen vuil. De poriën zijn gesloten, dus minder gevoelig voor vlekken en krassen.

Bauwerk Parkett

Sinds 1935 wordt er bij Bauwerk Parkett in St.Margrethen (Zwitserland) vloeren gemaakt met de karakteristieke Zwitserse standvastigheid en precisie, passie en vakmanschap.

Altijd innovatief op het gebied van gezond leven, duurzaamheid en design. Vakmanschap is de basis voor het eersteklas kwaliteitsparket van Bauwerk Parkett. Bij de ontwikkeling en fabricage van de vloeren is het doel om een unieke sfeer te creëren in de woning. Het Zwitserse bedrijf biedt dan ook vloeren van de beste kwaliteit voor in ieder prijssegment.


Een groot deel vloeren van Bauwerk Parkett zijn 'Cradle to Cradle' gecertificeerd. Dat betekend dat alle grondstoffen die gebruikt worden volledig hergebruikt kunnen worden, zonder hun waarde te verliezen. Bauwerk Parkett garandeert u de grootst mogelijke duurzaamheid en veiligheid en geeft u de gemoedsrust dat u een positieve bijdrage levert aan de gezondheid van mens en natuur op een manier die de norm ver overtreft.

Bauwerk Parkett - Kwaliteitscontrole

B-Protect onderhoudsarme beschermingslaag

B-protect biedt alle beschermingskenmerken van een natuurlijke oppervlakte verzegelingslaag, en is nauwelijks zichtbaar voor het blote oog. De B-Protect duurzame verzegelingslaag beschermt en behoudt de natuurlijke en matte uitstraling van het hout.


Het vereist geen speciale zorg en is bestand tegen vlekken, perfect beschermd tegen krassen en 100% gezond. Toegepast tijdens het productieproces, sluit de onzichtbare meerlaagse lak het gehele parketoppervlak af en beschermt het tegen binnendringende vuildeeltjes. Hierdoor is de vloer onderhoudsarm, dit betekend dat u geen groot onderhoud meer hoeft te plegen.

Bovendien minimaliseert het de impact van UV-straling en behoudt het de originele uitstraling van het oppervlak gedurende vele jaren. Deze unieke kenmerken onderscheiden B-Protect van andere beschikbare laksystemen.

.

De behandeling B-Protect bewijst eens te meer dat het een vernieuwde is behandeling voor het afdichten van de parketvloer.  Als het enige product van zijn soort dat momenteel op de markt is, biedt B-Protect u uitgebreide voordelen op het gebied van de kwaliteit van het leven en de levensduur van het parket.

Bauwerk Parkett - Vloerverwarming

Parket op vloerverwarming?

Hout op vloerverwarming, van onmogelijk naar mogelijk!

Hedendaags horen wij nog steeds veel verhalen dat parket op vloerverwarming niet mogelijk is. Een gemiste kans voor velen, want het is zelfs mogelijk onder garantie. 


In Zwitersland heeft de ontwikkeling van vloerverwarming met hout een behoorlijk voorsprong, omdat er al veel langer gebruik gemaakt wordt van vloerverwaming. Het Zwitserse Bauwerk Parkett innoveert hier al sinds de jaren 70 mee. 


Niet voor niets is Bauwerk Parkett al ruim 80 jaar dé producent van karakteristieke en  hoogwaardig duurzame parketvloeren, welke een uitzonderlijke lage warmteweerstand hebben. 


De warmtedoorlaatweerstand van een houten vloer is zeer bepalend. Bauwerk Parkett onderscheidt zich op dit gebied met een toplaag en een HDF-onderdrager. Dit tweelaags product voldoet met een zeer lage weestand van 0.049 m² K/W ruimschoots aan alle warmteweestandseisen van vloerverwarmingsleveranciers.

Bauwerk Parkett - Cleverpark Silente

Stil, duurzaam en vlak

Parketvloeren van Bauwerk Parkett zijn uitermate geschikt om te installeren in appartementen, en voldoen aan de strenge geluidsreductienorm van 10dB (VVE regeling). Het geluidsreducerende systeem heeft een uitstekende vermindering in het loopgeluid en tegelijkertijd geeft het een optimaal effect in contactgeluid en omgevingsgeluid. Door met deze speciale tussenvloer te werken ontstaat er een geluidreductie van 15 decibel reductie naar beneden en een 10 decibel reductie naar boven. Deze waardes zijn getest door onafhankelijk testinstituten in Duitsland en Oostenrijk (IHD Dresden en ÖTI Wenen).

Bekijk het assortiment van Bauwerk Parkett

Formpark

Hoewel het idee opvallend simpel is, is het nog nooit eerder gedaan. Formpark bestaat uit twee brede planken die zowel in parallel als in een rechte hoek kunnen worden geïnstalleerd. Er is geen einde aan de mogelijkheid van patronen, die kunnen worden gecreëerd van levendige scheepsdeck tot plaveisel en bloemenpatronen. 


Horizontale lichtbelichting creëert een fascinerende lichtspel van vloerplanken die in rechte hoeken zijn aangebracht. Bovendien kunnen alle patronen gecombineerd worden. Formpark biedt ruimte voor individueel interieurontwerp.


Formpark is bekroond met een "Best of Best" award in de categorie "Product" tijdens de Iconic Awards 2014.

Formpark heeft tijdens de German Design Awards 2015 een speciale vermelding in de categorie 'Gebouw en energie' ontvangen vanwege de uitstekende ontwerpkwaliteit. 

Unopark

De collectie Unopark nodigt u uit voor een aangename experiment in de woonkamer, en beeldt het podium voor een boeiende strijd van verschillende behoeften en stijlen die bij u passen.

Casapark

Grote eiken planken van één strook in drie verschillende breedtes. Het 3-lagen assortiment van Casapark maakt indruk met zijn opvallende uiterlijk, levendige kwaliteiten, opwindende verouderde oppervlakken en een modern kleurengamma.
Naast de beroemde Bauwerk-kwaliteit bieden Casapark eiken planken tal van ontwerpmogelijkheden voor een buitengewoon aantrekkelijke prijs.


Het Casapark heeft een drielaagsstructuur: de 3,5-mm slijtlaag is gemaakt van Europees eiken en is zeer geschikt voor vloerverwarming. Alle Casapark-producten zijn getest door onafhankelijke instellingen en zijn bewezen geschikt voor een gezonde levensstijl.

Vintage Edition

Samen met Virginia Maissen, interieurontwerper bij de beroemde creatieve studio Gustave in Zürich nam Bauwerk Parkett letterlijk het woord toen zij de Vintage Edition lanceerden. Oud en gebruikt, maar nog steeds nieuw en trendy: zo presenteert de Vintage Edition zichzelf. Met zijn zeer speciale patina geeft het kamers karakter en straalt het warmte uit. De vloer roept direct herinneringen op. Geen twee planken zijn hetzelfde en elke plank heeft zijn eigen verhaal te vertellen.


De Vintage Edition is jong, trendy en ongecompliceerd en geeft elke kamer een eigen speciale sfeer. Met de verschillende oppervlaktekleuren, structuren en installatiepatronen biedt de Vintage Editioneen vrijwel onbeperkt aantal ontwerpmogelijkheden.
 Visies worden zo realiteit, niet alleen thuis, maar ook in bars, boetieks, restaurants en winkels.

Trendpark

Weelderig en eenvoudig op hetzelfde moment: Trendpark is sterk en vol van karakter.

Met de juiste materialen, de juiste kleuren en de juiste vloer is niets te veel voor een mooie, tijdloze interieur.

Cleverpark

Uniek slim. De Cleverpark-plank is een echte allrounder. Het past in elke kamer en biedt een gevarieerd spectrum van kleuren, houtsoorten en oppervlakken. De variëteit van dit Zwitsers gemaakt parket is uniek en biedt een ideale oplossing voor elke smaak en levensstijl. Cleverpark onderscheidt zich ook door zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.


Met de volledige hechting op het oppervlak zorgen de planken voor fluisterstil loopcontact. Een ander voordeel van deze productlijn is het optimale energieverbruik met vloerverwarming. Alle Cleverpark-producten zijn getest door onafhankelijke instellingen en voldoen aan de strengste eisen.

Villapark

Elke Villapark-plank is uniek en weerspiegelt de oorspronkelijke schoonheid en structuur van hout in zijn verschillende houtsoorten en kleuren. Dit gezonde parket is de ultieme veelzijdigheid. De planken zijn in de lengte afgeschuind, waardoor hun afmetingen nog meer benadrukt worden. Het karakteristieke borstelen zorgt voor een aangenaam gevoel wanneer je blootsvoets over de vloer loopt. Villapark is gebaseerd op HDF-technologie en heeft een 2,5 mm toplaag. Dankzij de volledige verlijming zorgt de plank voor een optimaal gebruik van energie met vloerverwarmingssystemen. 

Wenst u meer informatie over Bauwerk Parkett?