12 februari 2019 

B-Protect van Bauwerk Parkett

Met de afwerkingslaag B-Protect bewijst Bauwerk Parkett opnieuw dat zij innovatief zijn. De nieuwe laklaag is een innovatief proces en is uniek in de markt. Het biedt alle beschermingskenmerken van een verbeterde laklaag, maar het is volledig onzichtbaar en behoudt de natuurlijke uitstraling van het hout.

Wat is B-Protect?

B-Protect is een onzichtbare meerlaagse lak die tijdens het productieproces wordt aangebracht. De unieke samenstelling verzegelt het oppervlak van het parket en beschermt tegen het binnendringen van vuildeeltjes. Visueel, kan men het verschil niet zien tussen de B-Protect behandeling en onbehandeld hout, maar functioneel biedt het alle voordelen van een afdichting. B-Protect van Bauwerk Parkett is een gezonde laklaag, want het is op waterbasis en vrij van oplosmiddelen. De verzegelde poriën van het hout maken de vloer verder bestand tegen vlekken en vuil. Daarnaast zijn krassen minder zichtbaar, zodat het parket ook uitermate geschikt is voor kinderen en huisdieren. Dit is een groot voordeel is ten opzichte van andere laksystemen. Tevens hebben testen aangetoond dat de effecten van UV-straling worden geminimaliseerd en het origineel uiterlijk van het oppervlak nagenoeg onveranderd blijft na jaren.

Beschikbaar in meerdere collecties

De vloeren met de laklaag zijn verkrijgbaar in collectie: Villapark, Cleverpark, Trendpark, Casapark en Monopark. De B-protect vloeren zijn ook verkrijgbaar in de populaire tinten Farina en de Crema. De Eiken Farina is bijzonder licht en en geeft de vloer een vriendelijk tint. De prijzen liggen bij de B-Protect producten slechts iets hoger dan de geoliede oppervlakken – afhankelijk van kleur, structuur en het formaat van de vloerdelen.

Bauwerk Parkett - Eiken Farina afgewerkt met B-Protect

De voordelen van de B-Protect afwerking samengevat:

Natuurlijke look:

Het heeft een natuurlijk uitstraling van onbehandeld hout en is nauwelijks te onderscheiden.

De beste bescherming:

Het beschermt het hout tegen vuil. De poriën zijn gesloten, dus minder gevoelig voor vlekken en krassen.

Geen onderhoud nodig:

Het heeft geen onderhoud nodig. Nooit meer de vloer in de onderhoudsolie zetten en weg met de vlekken.

Wilt u meer informatie over Bauwerk Parkett? Bekijk het op onze speciale pagina.