Parket op vloerverwarming
Vloerverwarming

Vloerverwarming

Vloerverwarming

Parket op vloerverwarming  

Houten vloeren op vloerverwarming is mogelijk. Veel van onze parketvloeren zijn geschikt om op hoofdvloerverwarming/koeling te plaatsen, alleen niet alle houtsoorten zijn geschikt om te combineren met een vloerverwarming- of verkoelingssysteem. Met de gegevens van uw installateur over het verwarmingssysteem kunnen wij u garanderen dat wij de passende parketvloer kunnen aanbieden. Natuurlijk onder volledige garantie van 10 jaar.


Wij kunnen u diverse parketsystemen adviseren waaronder traditioneel parket en lamelparket. Bij onze speciale lamelparket is het hout op een unieke manier bewerkt en gedroogd. Hierdoor ontstaat een stabiele vloer die weinig werking vertoond. Door de vloer volgens de juiste wijze te plaatsen, hebben onze vloeren een zeer lage warmteweerstand. Hierdoor kunnen onze parketvloeren in combinatie met vloerverwarming het juiste comfort bieden voor een behaaglijk kamertemperatuur in uw woning.

Lees hieronder de meest voorkomende vragen

Vloerverwarming

Wat is Rc waarde?

Over het algemeen zullen de meeste houten vloeren in combinatie met een hoofdvloerverwarmingssysteem een iets te hoge warmteweerstand hebben, waardoor het een tijd langer nodig heeft om de warmte door te zetten naar de bovenzijde van de vloer. Dit komt door de opbouw van de vloer. Hoe dikker de parketvloer is hoe hoger de warmteweerstand wordt. Deze warmteweerstand wordt uitgedrukt in de Rc-waarde. De Rc-waarde is de totale weerstand (R = Resistance en c = construction) van de gehele vloerconstructie. Een te hoge Rc-waarde van een houten vloer betekent dat de houten vloer te veel isoleert en niet het juiste rendement behaalt. Ook de opbouw van een vloer kan van invloed zijn, dit zie je vaak bij een duoplank die niet met de juiste multiplex onderlaag is opgebouwd. In de meeste gevallen dien je dan aanvullend te verwarmen met radiators in de woonruimte.


Dit is uiteraard niet de bedoeling van hoofdvloerverwarming, en daar is het dan ook te duur voor om nog eens te gaan bij verwarmen om het juiste rendement te behalen.

Wij hebben daarom in onze collectie voor u een ruim assortiment parketvloeren opgenomen die in combinatie met hoofdvloerverwarmingssystemen uitstekend geschikt zijn. Met onze vloeren kunt u dan ook genieten van een zeer hoog rendement van de vloerverwarming en is aanvullend verwarmen overbodig. 

Lage warmte weerstand

Heb ik een lage warmte weerstand?

Hedendaags horen wij nog steeds de meest fantastische broodje aap verhalen dat parket op vloerverwarming niet kan, en PVC/keramische tegels als enige een vloer is die geschikt is in combinatie met vloerverwarming. Een gemiste kans voor velen!


De tweelaags parketvloer met onderlaag van HDF van Bauwerk Parkett is uniek in de markt, met een weerstand van 0,049 m2 K/W, bijna de helft van de norm, dus bijzonder geschikt voor vloerverwarming! Andere Bauwerk Parkett vloeren hebben een weerstand van 0,08 m2 K/W, dus ook netjes binnen de norm.


Laat u nooit deze verhalen op de mouw spelden. Want het is wel mogelijk, én zelfs met garantie. Het grootste deel van ons parketassortiment is met een speciale opbouw voor het hoofdverwarmingssysteem gemaakt. Wij kunnen als geen ander de juiste lage warmteweerstand garanderen, zelfs tot onder de Rc 0,078 KW/m². Bij onze vloeren is het mogelijk om op hoofdvloerverwarming een warmteweerstand van maar liefs Rc 0,049KW/m² te behalen. Dit is uitzonderlijk laag, met dit systeem heeft u het allerhoogste rendement uit de combinatie parket met vloerverwarming. Dit is tot op heden de laagste warmteweerstand in parketvloeren tot nu toe. Het is tevens goed geschikt voor elk vloer verwarming systeem, welke installateur/merk het ook installeert (ook als het gaat om stadsverwarming..

Parket op vloerverwarming

Is het echt gezonder, energiebesparender en meer hygiënisch?

Gezonder

Door parketvloeren in combinatie met vloerverwarming toe te passen creëer je een gezond klimaat in jouw woning. De luchtstroom bij een conventionele verwarmingssysteem verplaatst de warme lucht via het plafond, dat hierna afkoelt en en zakt in de kamer en weer wordt aangezogen door de radiator. Deze koude luchtstroom kan je als onbehaaglijk ervaren worden, waardoor u sneller geneigd zult zijn om de thermostaat een tikje hoger te zetten.


Door de combinatie van vloerverwarming onder een parketvloer te plaatsen verdwijnt de koude luchtstroom over de vloer en krijgt u een constante warmteoverdracht vanuit de vloer. Hierdoor ervaart u de warmte via de voeten en benen zich naar boven het bovenlichaam en u zult zich daardoor sneller behaaglijker voelen. 


Energiebesparend

Het grote voordeel van vloerverwarming op een houten vloer is dat het energiebesparend werkt omdat je de temperatuur één à twee graden lager instelt bij conventionele verwarmingssysteem.


Hygiënisch 

Bij vloerverwarming op een houten vloer is er minder luchtstroom waardoor vloerverwarming systeem hygiënischer is dan een conventionele verwarmingssysteem. Het systeem reduceert de kans op stof- en huisstofmijt, en er is een betere lucht vochtigheid. Speciaal voor mensen met een allergie probleem of astma is dit een goede toevoeging aan hun gezondheidsklimaat in de woning. Wat bij dit systeem een extra pluspunt is, is dat er geen zichtbare verwarmingselementen meer aanwezig zijn.

Onze parketfabrikanten hebben al decennia  lang ervaring met de combinatie van parket op vloerverwarming, waardoor we u dan ook gerust kunnen stellen dat dit een juiste combinatie is.

Welk vloerverwarminingssysteem is het beste geschikt?

ls uw woning nog niet is voorzien van vloerverwarming maar overweegt u om dit systeem toe te passen in uw woning? In dat geval kan Berk Parketvloeren de zorg uit handen nemen en hierin adviseren. In samenwerking met onze erkende vloerverwarmingsinstallateurs hebben velen van onze klanten al een zeer prettige ervaring met vloerverwarming in combinatie met parket, laminaat en PVC vloeren. Het voordeel van deze samenwerking is dat u minder zorgen heeft qua planning en alle partijen direct weten welk maximaal rendement uit de vloer gehaald kan worden.


Laat u geen angst aan praten en kom bij ons langs om u te laten informeren wat de mogelijkheden.

Heeft u nog aanvullende vragen?