Parket op vloerverwarming

Parket op vloerverwarming

Parket op vloerverwarming

Parket op vloerverwarming  

Bij het bouwen of verbouwen van huizen wordt tegenwoordig steeds vaker gekozen voor parket op vloerverwarming. Hoewel er in het verleden scepsis was over de combinatie van een houten vloer met vloerverwarming, zijn er tegenwoordig legio mogelijkheden. Op deze pagina willen we u laten zien welke parketvloeren geschikt zijn voor gebruik op vloerverwarming.


Niet alle houtsoorten zijn geschikt voor gebruik in combinatie met een vloerverwarmings- of verkoelingssysteem. Maar door de gegevens van uw installateur over het verwarmingssysteem te gebruiken, kunnen wij u garanderen dat wij de juiste parketvloer kunnen aanbieden. Deze vloer zal ook onder volledige garantie van 10 jaar worden geleverd.


Wij adviseren u diverse parketsystemen, waaronder traditioneel parket en lamelparket. Ons speciale lamelparket is op unieke wijze bewerkt en gedroogd, waardoor het een stabiele vloer is met weinig werking. Door de vloer op de juiste manier te plaatsen, hebben onze vloeren een zeer lage warmteweerstand. Hierdoor kunnen onze parketvloeren in combinatie met vloerverwarming een comfortabele kamertemperatuur in uw huis bieden.

Lees hieronder de meest voorkomende vragen:

Parket op vloerverwarming

Wat is Rc waarde?

Houten vloeren hebben vaak een te hoge warmteweerstand in combinatie met hoofdvloerverwarming, waardoor het langer duurt voordat de warmte door de vloer heen dringt. Dit komt doordat de dikte van de parketvloer invloed heeft op de warmteweerstand, ook wel de Rc-waarde genoemd. Een te hoge Rc-waarde betekent dat de vloer te veel isoleert en niet het juiste rendement geeft, vaak wordt dan aanvullend verwarmen met radiatoren noodzakelijk.


Berk Parketvloeren biedt daarom parketvloeren aan die speciaal geschikt zijn voor gebruik met hoofdvloerverwarming, zodat u kunt genieten van een hoog rendement zonder dat aanvullende verwarming nodig is.

Lage warmteweerstand - Parket op vloerverwarming

Heb ik een lage warmte weerstand?

Er wordt vaak gezegd dat parket niet geschikt is voor gebruik op vloerverwarming, en dat keramische tegels of PVC vloeren de enige opties zijn. Bauwerk Parkett biedt echter unieke parketvloeren met een weerstand van 0,049 m2 K/W, bijna de helft van de norm, waardoor ze bijzonder geschikt zijn voor vloerverwarming. Andere Bauwerk Parkett vloeren hebben een weerstand van 0,08 m2 K/W, ook binnen de norm. Laat u niet misleiden door deze verhalen, want parket op vloerverwarming is zeker mogelijk en zelfs met garantie.

Parket op vloerverwarming

Is het parket op vloerverwarming gezonder, energiebesparender en meer hygiënisch?

De combinatie van parketvloeren en vloerverwarming creëert een gezond klimaat in uw woning. In tegenstelling tot conventionele verwarmingssystemen, waarbij warme lucht via het plafond wordt verspreid en afkoelt voordat het de kamer bereikt, geeft vloerverwarming een constante warmteoverdracht vanuit de vloer. Hierdoor voelt u zich sneller behaaglijk en bent u minder geneigd om de thermostaat hoger te zetten. Deze combinatie is ook energiebesparend omdat u de temperatuur een tot twee graden lager kunt instellen.


Daarnaast is vloerverwarming op een houten vloer hygiënischer dan een conventioneel verwarmingssysteem, omdat er minder luchtstroom is en er een betere luchtvochtigheid is. Dit is bijzonder geschikt voor mensen met allergieën of astma. Bovendien zijn er geen zichtbare verwarmingselementen meer aanwezig. Onze parketfabrikanten hebben al decennia ervaring met de combinatie van parket op vloerverwarming, waardoor we u gerust kunnen stellen dat dit een juiste keuze is.

Welk vloerverwarmingssysteem is het beste geschikt?

Overweegt u het toepassen van vloerverwarming in uw huis, maar weet u niet precies hoe u dit het beste kunt aanpakken? Berk Parketvloeren kan u helpen bij het maken van de juiste keuze en het regelen van de installatie. Wij werken samen met erkende vloerverwarmingsinstallateurs en hebben al veel klanten geholpen met het installeren van vloerverwarming in combinatie met parket, laminaat en PVC vloeren. Door samen te werken met onze installateurs kunt u zich minder zorgen maken over de planning en zijn er direct duidelijke afspraken over het maximale rendement van de vloer.

Heeft u nog aanvullende vragen?