Op zoek naar onderhoudsproducten?
Zie onze webshop

Page content

Plinten als randafwerking is de Finishing Touch van één vloer

Plinten zijn bepalend in huis. De inrichting van een huis begint met de wanden, vloeren en de plinten.

Plinten creëren een mooie overgang tussen de vloer en muur te maken. Deze plinten maken het geheel compleet en kunnen een ruimte groter of kleiner doen lijken, bovendien kunt je er snoeren en kabels achter wegwerken. Deze plinten zijn er in vele soorten en maten te verkrijgen. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies op maat.

 Afwijkende vormen

Voor ronde muren of andere afwijkende vormen heeft Berk parketvloeren de ideale oplossing. De flexibele plint, welke is gemaakt van een stevige, buigzaam materiaal dat zich gemakkelijk laat buigen wordt geleverd in het model moderne plint. Deze randafwerking heeft de dikte van 15mm en is verkrijgbaar in de volgende hoogte maten (70, 90 of 200 mm). De flexibele plint is na één keer te gronden goed overschilderbaar.

Verlichting

PlintenWilt jij met de randafwerking iets apart creëren? Dan kunnen wij de witte plinten voorzien van led verlichting.  Hierdoor krijgt jouw woonkamer een geheel andere dimensie. Mocht jij meer informatie willen, laat je hierin adviseren door ons. Wij kijken samen met jou wat wat de mogelijkheden zijn.

Contact geluidsreductie

Is de vloer voorzien van een geluidsreductie ondervloer? Dan is het mogelijk met de randafwerking een aantal modellen aanschaffen welke voorzien zijn van een uitsparing in de onderzijde van de plint, hier in is het mogelijk om een contact geluid reducerende strip te plaatsen. Zo voorkom je dat er een zogenaamde geluidsreductie “lek”  via de muren krijgt naar de buren. Deze contact geluid reducerende strip is leverbaar in het wit, zwart, licht bruin of donker bruin.

Architraaf

Als je de kamer hetzelfde rijkelijk effect wilt geven als een oud herenhuis, dan kan je rondom de deur op de kozijnen een architraaf (sierlijst) plaatsen. Onder de Architraaf plaats je de zogenaamde deurneuten, hierop kun  je mooi de plinten op aansluiten.

De ‘Final Touch’.

Zijn alle plinten en afwerklijsten geplaatst, dan worden de naadjes weg gewerkt met een witte plinten en profielen kit. Deze kit is sneldrogend en overschilderbaar in de gewenste kleur.

Wilt jij een sfeer bepalende plint? Neem dan contact met ons op en laat je hierin adviseren.