Op zoek naar onderhoudsproducten?
Zie onze webshop

Page content

Vloerverwarming op een houten vloer

Vloerverwarming op een houten vloer is behaaglijk, geeft een ambiance en is energiezuinig.

Vloerverwarming op een houten vloer is mogelijk. Veel van onze parketvloeren zijn geschikt om op hoofd vloerverwarming te plaatsen, ook in combinatie met verkoeling.

Alleen niet alle houtsoorten zijn geschikt om te combineren met een vloerverwarming- of verkoelingssysteem.  Met de gegevens van jouw installateur over het verwarmingssysteem kunnen wij je garanderen dat wij de passende parketvloer kunnen aanbieden. Natuurlijk onder volledige garantie van 10 jaar.

eikenWij kunnen je diverse parketsystemen adviseren waaronder tweelaags parket, traditioneel parket, lamelparket of duoplank. Bij onze speciale tweelaags parketvloeren is het hout op een unieke manier bewerkt en gedroogd. Hierdoor krijg je een stabiele vloer die weinig werking vertoond. Door de vloer volgens de juiste wijze te plaatsen hebben onze vloeren een zeer lage warmteweerstand. Hierdoor kunnen onze parketvloeren in combinatie met vloerverwarming het juiste comfort bieden voor een behaaglijk kamertemperatuur in jouw woning.

Warmte weerstand van de vloer Rc -waarde

Over het algemeen zullen de meeste houten vloeren in combinatie met een hoofd vloerverwarming systeem een iets te hoge warmteweerstand hebben, waardoor het een tijd langer nodig heeft om de warmte door te zetten naar de bovenzijde van de vloer. Dit komt door de dikte en de opbouw van de vloer. Hoe dikker de parketvloer is hoe hoger de warmte weerstand wordt. Deze warmte weerstand wordt uitgedrukt in de Rc-waarde. De Rc-waarde is de totale weerstand (R = Resistance en c = construction) van de gehele vloerconstructie . Een te hoge Rc-waarde van een houten vloer betekent dat de houten vloer te veel isoleert en niet het juiste rendement haalt.  Ook de opbouw van een vloer kan van invloed zijn, dit zie je vaak bij een duoplank die niet met de juiste multiplex onderlaag is opgebouwd. In de meeste gevallen dien je dan bij te verwarmen met radiators in de woonruimte.

Dit is niet de bedoeling van hoofd vloerverwarming, en daar is het dan ook te duur voor om nog eens te gaan bij verwarmen om het juiste rendement te behalen.

Wij hebben daarom in ons parketvloeren collectie voor jou een ruim assortiment parketvloeren opgenomen die in combinatie met hoofd vloerverwarming systemen uitstekend geschikt zijn.
Met onze vloeren kan je dan ook genieten van een zeer hoog rendement van je vloerverwarming en is bij verwarmen overbodig.  Wij werken met een speciale parketvloer waar de Rc- waarde dan ook lager ligt dan bij de meeste parketvloeren en het juiste rendement geeft van het verwarmingssysteem.

Gegarandeerd “super lage” warmte weerstand, en dat is geen fabel

Hedendaags horen wij nog steeds de meest fantastische onzin verhalen dat parket op vloer verwarming niet kan?. Dat klanten met de meest uitlopende verhalen worden weggestuurd ook door mede collega’s uit de parketbranche. Dat alleen PVC vloeren goed zou zijn in combinatie met vloerverwarming. Een gemiste kans voor velen! Laat je nooit deze verhalen op de mouw spelden. Want het is wel mogelijk zelfs met garantie. Het grootste deel van ons parket assortiment is met een speciale opbouw voor het hoofd verwarmingssysteem gemaakt. Wij kunnen als geen ander wel de juiste lage warmteweerstand garanderen, zelfs tot onder de Rc 0,078 KW/m². Bij onze vloeren is het mogelijk om op hoofd- vloerverwarming een warmteweerstand van maar liefs  Rc 0,049KW/m² te behalen. Dit is uitzonderlijk laag, met dit systeem heb je het aller hoogste rendement uit de combinatie parket met vloerverwarming. Dit is tot op heden het laagste warmte weerstand in parketvloeren tot nu toe. En is daarom perfect en super geschikt voor elk vloer verwarming systeem, welke installateur/merk het ook installeert. Ook als het gaat om stad- verwarming. Waarom zou je iets anders willen? En je verdient het nog terug ook, door de lage stookkosten.

Vloerverwarming op een houten vloer is energiebesparend en hygiënischer

Vloerverwarming op een houten vloerDoor parketvloeren in combinatie met vloerverwarming toe te passen creëer je een gezond klimaat in jouw woning. De luchtstroom bij een conventionele verwarmingssysteem verplaatst de warme lucht via het plafond, dat hierna afkoelt en en zakt in de kamer en weer wordt aangezogen door de radiator. Deze koude luchtstroom kan je als on-behaaglijk ervaren, waardoor je sneller geneigd zult zijn om de thermostaat een tikje hoger te zetten.

Door de combinatie van vloerverwarming onder een parket vloer te plaatsen verdwijnt de koude luchtstroom over de vloer en krijg je een constante warmteoverdracht vanuit de vloer. Hierdoor ervaar je de warmte via de voeten en benen zich naar boven het boven lichaam en je daardoor sneller behaaglijk voelt. Het grote voordeel van vloerverwarming op een houten vloer is dat het energie besparend werkt omdat je de temperatuur één à twee graden lager instelt bij conventionele verwarmingssysteem.

Bij vloerverwarming op een houten vloer is er minder luchtstroom waardoor vloerverwarming systeem hygiënischer is dan een conventionele verwarmingssysteem. Het systeem reduceert de kans op stof en huisstofmijt, en er is een betere lucht vochtigheid. Speciaal voor mensen met een allergie probleem of astma is dit een goede toevoeging aan hun gezondheid- klimaat in hun woning. Wat bij dit systeem een extra pluspunt is, is dat er geen zichtbare verwarmingselementen meer aanwezig zijn.

Onze parket fabrikanten hebben al decennia lang ervaring met de combinatie van parket op vloerverwarming, waardoor we dan ook je gerust kunnen stellen dat dit een juiste combinatie is.

Welke vloer verwarmingsinstallatie?

IMG-20140312-WA0024Als je woning nog niet is voorzien van vloerverwarming maar je overweegt om dit systeem toe te passen in de woning, dan kan Berk parketvloeren de zorg uit handen nemen en hierin adviseren. In samenwerking me de erkende vloerverwarming installateur JK vloerverwarming  hebben menige van onze klanten al een zeer prettige ervaring met vloer verwarming in combinatie van het parket,laminaat en pvc vloeren. Het voordeel van de samenwerking is dat je minder zorgen hebt qua planning en alle partijen direct weten welke rendement uit de vloer gehaald kan worden.

Laat je geen angst aan praten en kom bij ons langs om je te laten informeren wat de mogelijkheden.IMG-20140312-WA0017