“Visgraat vloeren te klassiek? Welnee, de vloeren zijn helemaal van nu. De visgraat vloer doet zijn herintreden en is eigenlijk
nooit echt weg geweest.
Met een visgraat vloer geef je het interieur een eigentijds karakter met de grandeur van weleer.”

Visgraat vloeren zijn echte sfeermakers in de woning en passen in elk interieur thuis, klassiek of modern. Het verrijkt de woonkamer met de chique uitstraling.

Visgraatpatronen kunnen we tegenwoordig in drie systemen leveren.
Het welbekende traditioneel vernagelde visgraat vloer, duoplank visgraat vloer en een tweelaags visgraatparket. Als je kiest voor een visgraat vloer dan kies je voor duurzaamheid. Je bent vele jaren verzekerd van een chique vloer met een bijzondere warme uitstraling.

Met een visgraat vloer heb je keuze uit vele houtsoorten en behandeling. Zo kan je een keuze maken uit een strakke maple vloer in de lak of verouderde eiken  vloer in de olie.

De keuze van één bepaalde houtsoort die voor de visgraatvloer gebruikt wordt heeft ook invloed op de uitstraling van de ruimte. Met een donkere houtsoort zullen de kleurverschillen onderling wat meer opvallen dan bij een lichte houtsoort. Hierdoor kan de ruimte drukker of kleiner effect geven.

Dit geldt ook met de afwerking van de vloer, een matte uitstraling van de vloer zal de ruimte groter doen lijken en een glanzende afwerking maak de ruimte optisch kleiner.

Afhankelijk van het materiaal wat wordt gebruikt kunnen we het hout laten roken, stomen, en bakken, verouderen,
oliën en lakken.
Wil je de  vloer sluiten met of zonder band en bies langs de wanden, dan heeft dit wederom invloed voor de ruimte. Zo heb je de vrijheid tussen een brede of een smalle sluitband rondom het visgraat veld. Wil je het  veld opsluiten in combinatie met één band en bies, dan zal de bies de wanden en het visgraat veld gaan accentueren. Dit geldt zeker bij kleine ruimtes. Dit is te voorkomen door een rustige zachte kleur (houtsoort) bies te gebruiken. Alles is mogelijk!

Ook de keuze voor het leggen van één enkele, of dubbel visgraat geeft een andere dimensie in de ruimte.
Zo zie je dat er veel mogelijkheden zijn. Wij willen je graag helpen met je keuze en kunnen je hierin adviseren.

Vele klanten staan versteld wat wij met dit klassiek legpatroon kunnen doen, ook in één modern interieur.

“In combinatie met vloerverwarming”

Een visgraat vloer is niet alleen mooi maar ook functioneel in combinatie met vloerverwarming. Deze legwijze is geschikt om op vloerverwarming te plaatsen, zowel traditioneel- , tweelaags- en duoplank visgraat. Er is een beperkte keuze uit houtsoorten, want niet elke houtsoort is geschikt voor op vloerverwarming (zie ons ander artikel voor meer informatie).

Enkele voordelen van een visgraatvloer:

  • De meeste houtsoorten mogelijk i.c.m. vloerverwarming
  • Ultra stil (loopgeluiden zijn minimaal)
  • Meerder malen te schuren
  • Duurzaam
  • Strakke plaatsing mogelijk
  • Kant en klaar afgewerkt mogelijk
  • Vele sorteringen verkrijgbaar
  • Mogelijkheid om traditioneel visgraatparket af te werken met band, bies en staande sluitfriezen
  • Kan ook worden gelegd in appartementen met 10DB eisen

Zelf leggen of uitbesteden?

Visgraat vloeren zijn geen klussen voor de doe-het-zelver, je moet ten eerste de basisvloer goed hebben. Dit luistert erg nauw bij een visgraat vloer, ook het verdelen van het parket in de kamer is erg belangrijk. Hierin moet wel overwogen worden gekeken naar de ruimte.

Daarom adviseren wij altijd deze klussen door een vakman te laten doen. Wij hebben jarenlange ervaring in het plaatsen van deze vloeren en kunnen jou dan ook mededelen dat wij dit als één van onze specialiteiten hebben gemaakt.

Wil je meer weten over visgraat?

Wij hebben in onze showroom een uitgebreid assortiment van visgraat vloeren, systemen, houtsoorten en afwerkingen en kunnen je hiermee adviseren zodat jij de keuze kunt maken welke vloer bij jouw past. Uiteraard zijn wij ook bij deze vloeren de kwaliteit en jouw woonwensen niet uit het oog verloren.

Ben jij benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen, vul dan snel het contactformulier in voor een afspraak of een offerte op maat.

“Visgraat vloeren verkrijgbaar in vele
houtsoorten en systemen”

Onze visgraat vloeren zijn leverbaar in vele houtsoorten, systemen, maten en afwerkingen:

Eiken Visgraat Rustiek

Eiken enkele visgraat rustiek
met brede eiken band
en wengé bies.
Maat 71 mm bij 35,5 cm lang
Afwerkt met een slijtvaste 2 grijze komp. olie

Vanaf
€ 89,75 p.m²

inclusief ondervloer, plaatsen en 21% BTW

Eiken visgraat premier

Eiken dubbele visgraat premier met brede eiken band
en Maple bies.
Maat 71 mm bij 35,5 cm.
Afgewerkt met matte Naturel onderhoudsvrije laklaag.

Vanaf
€ 115,00 p.m²

inclusief ondervloer, plaatsen en 21% BTW

Reuze eiken visgraat Premier

Eiken enkele visgraat premier
met een enkele eiken
brede band rondom.
Maat 12 cm bij 60 cm
Afgewerkt in een witte slijtvaste twee komp. olie.

  • Visgraat

Vanaf
€ 131,00 p.m²

inclusief ondervloer, plaatsen en 21% BTW

Garantie (CBW)

Je wilt vele jaren probleemloos genieten van de vloer. Wij hebben alle voorzorgsmaatregel getroffen om jou jaren te kunnen laten genieten van de vloer. Toch kan het gebeuren dat een vloer niet aan jou (of onze) wensen voldoet. Daarvoor hebben we een dubbel garantiesysteem.

CBW Garantie
We zijn aangesloten bij CBW, de Centrale Branchevereniging Wonen. Hierdoor weet je zeker dat onze producten door een onafhankelijke inspectie worden gekeurd en krijgt je op alle vloeren standaard drie jaar garantie.

Extra garantie
Met deze goede CBW-garantie hanteren wij extra onze eigen garantieregeling. Deze garantieregeling geldt voor een extra duur van twee jaar. Hiermee geniet je van een garantieduur van totaal vijf jaar op de vloer en de montagewerkzaamheden, op deze manier bent je verzekerd van een professioneel resultaat waar je eindeloos lang plezier van hebt. Dat beslist toch nét wat fijner!