Trees for All
arrow_drop_up arrow_drop_down
Trees for All

Trees for All

Omdat wij geloven in een betere wereld.

18

bomen gepland sinds het samenwerkingsverband

80%

van alle dier- en plantensoorten op het land komt voor in bossen

100%

een goed gevoel, zowel voor u als voor ons

Trees for All

Trees for All

Naast dat leveranciers van Berk Parketvloeren gecertificeerd zijn volgens PEFC, FSC en Greenguard willen wij graag nog een stapje extra doen in ons duurzaamheidsbeleid om de wereld een stukje duurzamer te maken.


Hierom is Berk Parketvloeren een samenwerkingsverband aangegaan met Trees for All. Dit betekend dat er voor ieder verkochte vloer een boom zal worden gepland in Bolivia of Oeganda. Bij oplevering van uw vloer krijgt u een certificaat als bewijs van het planten. Behoud en uitbreiding van bossen wereldwijd is onmisbaar om klimaatverandering tegen te gaan. Deze buitenlandse projecten dragen bij aan de ecologische en sociaal-economische ontwikkeling ter plekke.

Bolivia

In dit veelzijdige project aan de oostelijke voet van de Andes staan herbebossing, Climate Smart Agriculture (CSA) en het vastleggen van CO2 centraal. De combinatie van landbouw en bosbouw zorgt voor een klimaatbestendiger landgebruik én voor een verbeterde sociaaleconomische positie voor de boeren. Door het behoud en herstel van het milieu, verbeterd de bodemvruchtbaarheid waardoor er minder erosie is. Hierdoor draagt Trees for all bij aan een verbetering van de biodiversiteit.

Oeganda

Oeganda

De komende jaren wil Trees for All elk jaar minimaal 35.000 inheemse bomen aanplanten in het Kibale National Park, en het liefst meer. Met dit nieuwe bos vergroten zij het leefgebied van de dieren (o.a. de grote groepen chimpansees), beschermen ze het oerbos tegen verdere aantasting én leveren ze een positieve bijdrage aan het klimaat. Bossen zijn belangrijk om de opwarming van de aarde te vertragen. In het tropische klimaat groeien bomen harder dan in Nederland en leggen daardoor sneller CO2 vast.