Nieuwe vloerentrends voor 2015

Vloerentrends voor 2015

Het jaar 2015 is inmiddels al weer twee weken oud.  Zagen we in 2014  dat de opkomst van kunststofvloeren popular werd en houten vloeren met lichte tinten de trend was, zal 2015 in een geheel ander perspectief staan. Berkparketvloeren is op zoek gegaan naar de nieuwe trends van 2015 op gebied van vloeren.
Voor u zijn de mooiste trends op een rijtje gezet.

1. Ambacht en vakmanschap

Wij hebben de afgelopen twee jaar al gezien dat ambachtelijke vloeren weer opkomen. In 2015 zullen ook deze ambachtelijk vloeren de trend blijven.
Neem bijvoorbeeld een klassiek Eiken visgraat vloer waarvan de bies er uit wordt gelaten en wordt opgesloten met een brede band rondom. Deze vloer wordt afgewerkt in een matte lichte laklaag waarbij de parketvloer de uitstraling heeft dat het onbehandeld is of kiest u toch voor de warme Afzelia houtsoort in visgraat of blokpaneel. Veel van deze vloeren geven de nostalgie van vroeger weer. Anno 2015 passen deze vloeren nog steeds in elk interieur, zeker als men kiest voor de industriële look, verouderd eiken met een grijs versleten uitstraling.

 

2. Verschillende type’s vloeren in één grote ruimte

In steeds meer woningen worden kleine ruimte verbouwd naar één grote ruimte. Dit zien we vooral bij een leefruimte met de aangrenzende keuken, maar ook bij de slaapvertrekken met een open badkamer of inloopkast. Door deze prachtige openruimte toch sfeer en genegenheid te geven, creeren we  knusse hoekjes door middel van niveauverschillen aan te brengen of deze ruimte te voorzien van een geheel andere kleur en/of  materiaal. Bijvoorbeeld valt een open ruimte in te richten met verschillende materiaal soorten aan vloeren. Of tapijt nauw  aan te laten sluiten op een houten vloer en voorzien van een geheel andere kleur.

 

3. Vloeren met een textuur

Er zal meer vraag zijn naar vloeren met een aparte uitstraling. Uit de interieur trend blijkt dat wij met z’n allen meer gaan kiezen voor gezelligheid en meer textuur in de materialen.
Hout zal in 2015 blijven maar ook  koper en messing zullen meer een rol gaan spelen  in ons interieur. Veel materialen zullen worden voorzien door diepere structuren. Ook in vloeren zal deze trend zich voortzetten door middel van reliëf in het hout. De toplagen worden voorzien van een wals met reliëf dat diepere structuren (reliëf) aanbrengt in het hout. Een andere trend waar het reliëf ook sterk veranderd is het zandstralen van hout. Ten slotte zal men zien dat vloeren met geintegreerde krimpnaden de trend worden, op deze manier zal de vloer meer karakter en een robuuste uitstraling krijgen.

 

 

3. Retro en ruw

De trend van industrieel zal zich doorzetten in 2015 net zoals in 2014. Wel zal deze trend zachter van aard zijn. De natuurlijke materialen zoals hout, koper, marmer en baksteen worden gecombineerd met een ruwe afwerking.  Hierdoor zal het interieur een zachte en een warme uitstraling krijgen wat een knusse gezelligheid en een sfeerlijke kamer tegemoet zal komen.

 

 

 

4. Kleur en persoonlijkheid

In 2015 zullen wij meer kleur aspecten gaan zien in de vloeren. Vloeren met een diverse waaier aan schakelingen in kleuren. Rust is niet meer het belangrijkste aspect in de kamer, men mag weer een uitgesproken mening hebben in het interieur. Houten vloeren, PVC en laminaat vloeren zullen wij ook gaan zien met de uitgesproken tinten. Lichte vloeren voor een ruimtelijk effect, donkere vloeren voor een intiemere  sfeer en vloeren met veel kleuraspecten voor een moderne interieur. De uitgesproken kleuren en tekeningen van een tropisch houtsoort, uiteraard wel met  FSC keurmerk, zal ook meer warmte en sfeer gaan bepalen in uw interieur. Dit met een witte plint als randafwerking zal ieder tot verbazing laten spreken.

 

5. Vernie
uwde en renovatie van uw vloer

In 2015 zal ook het renoveren van de vloer de trend worden bijvoorbeeld; parketvloeren herstel, laten schuren en afwerken in warme kleuren in olie of  lak. Ook kunt door ons in 2015 uw vloer onderhoudsvriendelijk laten afwerken. Heeft u een oudere vloer liggen waar u op bent uitgekeken, dan kunt u in 2015 heel gemakkelijk een nieuwe vloer er bovenop leggen. Onze Polyestervloeren zijn ideaal om op je huidige vloer te leggen. Daarnaast zijn er nog de prachtige fineervloeren die ook gemakkelijk eop uw huidige vloer te plaatsen zijn. Zo kunt u in 2015 voor iets geheel vernieuwend gaan en toch de huidige vloer laten liggen.

 

 

 

6. Parket kruipt d
e muren omhoog

Dit nieuwe jaar zal in het teken staan van hout op de wanden. Het parket gaat de lucht in en blijft daarbij wonderbaarlijk rustig. Het is tenslotte gewoon mooi en heeft te veel potentieel om het alleen op de grond te laten leggen. Hout aan de wand verandert op een unieke manier de sfeer van een ruimte, de klank van de kamer en het effect van het licht.

Kortom wij gaan in 2015 voor een intense warme kleur, sfeer en gezelligheid. U ook?