Op zoek naar onderhoudsproducten?
Zie onze webshop

Page content

Raftwood

Raftwood

Raftwood eiken parketvloer met stoere authentieke blik en geschiedenis.

Raftwood, bijzondere vloeren gemaakt van spoorbielzen.
Hedendaags zijn veel parketfabrikanten op zoek naar een bijzonder product, welke misschien wel een daverend succes kan zijn.
Onze parketfabrikant heeft zo’n product onder de naam  “Raftwood” op de markt gezet, met een bijzondere look dat zijn weerga niet kent.

Wij hebben dan ook deze bijzondere collectie van Raftwood opgenomen in onze collectie. Raftwood vloeren worden herwonnen uit oude eiken spoorbielzen. Deze oude eiken spoorbielzen kunnen ten allen tijde nog worden gebruikt. Dit was dan ook de aanleiding voor de parketfabrikant om hier iets mee te doen. Na één jaar lang te experimenteren met het hout, hebben zij een schitterende vloer gecreëerd met een speciale look.

Deze oude gebruikte spoorbielzen worden onder water gedompeld en in dit water gekookt. Hierdoor nemen de spoorbielzen het water op en krijgt het oude eikenhout een bepaalde structuur en kleur. Hierdoor is ook de naam ontstaan “Raftwood” (vlothout). Als de bielzen door en door nat zijn worden de spoorbielzen nat geklooft met een kloofmes tot een strook van 4mm, zodat de de ruwe oppervlakte structuur van het hout behouden blijft. Hierna worden de 4mm toplagen terug gedroogd.

Dit halffabrikaat van 4mm wordt vervolgens weer  verlijmd op een 12mm berken multiplex onderlaag.
De 4 mm toplaag  van de spoorbielzen worden  bewust niet uit gesorteerd om de robuuste authentieke stoere uitstraling te behouden en van sortering is geen sprake.Raftwood visgraat

De vloeren worden vervolgens voorzien van tien schitterende stoere kleuren die in elk interieur passen en zijn verkrijgbaar in twee breedte’s van 18cm en 22cm , met een lengte van tussen de 1700-2400mm. Ook zijn deze planken voorzien van een 2-zijdige microvellingkant.
Tevens is in deze Raftwood collectie ook visgraat vloeren verkrijgbaar, welke voorzien is van een 4-zijdige vellingkant.

Raftwood en Vloerverwarming
De vloeren zijn uitermate geschikt voor de meeste vloer verwarmingssystemen, en hebben een warmte weerstand van 0.10 K/W m². Wij adviseren wel de vloer volledig vast te lijmen aan de bestaande vloer om het rendement te behouden.

Duurzaamheid en pluspunten

Raftwood-houten-vloerenMet een Raftwood vloer haalt je zeker een duurzame vloer in huis, dit doordat de vloer zo behandeld is dat de vloer niet meer hoeft geschuurd te worden, alleen maar te onderhouden met de onze vloerzeep en onderhoudsolie.

Tevens is de vloer duurzaam doordat deze is herwonnen uit de oude
spoorbielzen, wat zeer ecologisch is. Hiermee besparen we met zijn allen weer het bos.

Vele Raftwood vloeren zijn al verkocht en is een succes, misschien bent jij wellicht dadelijk ook de trotse eigenaar van zo’n stoere vloer.

Benieuwd?  Bekijk de mogelijkheden bij ons in de winkel.

Comment Section

0 reacties op “Raftwood

Plaats een reactie


*