Op zoek naar onderhoudsproducten?
Zie onze webshop

Page content

PEFC Keurmerk

PEFC Keurmerk

PEFC Keurmerk voor een duurzaam bosbeheer

PEFC is opgericht in 1999 uit vijf Europese landen, oorspronkelijk onder de naam Pan European Forest Certification System. Inmiddels is het een mondiale organisatie dat staat voor Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes, deze voorziet in een vrijwillig, onafhankelijk internationaal boscertificeringssysteem gebaseerd op onderlinge erkenning van nationale of regionale boscertificeringssystemen.

De organisatie heeft eigen, onafhankelijke en internationaal geaccepteerde richtlijnen voor duurzaam bosbeheer en handelsketencertificering opgesteld en biedt consumenten zekerheid van duurzame herkomst en productie van hout en papierproducenten.

Hoe werkt het?

Door middel van certificering van bosbeheer kunnen boseigenaren laten zien dat het bos duurzaam wordt beheert,  zij beheren volgens de eisen van PEFC.PEFC logo
Uit een gecertificeerd bos wordt het hout geoogst en vervolgens certificering. Chain of Custody gecertificeerde bedrijven welke verderop in de keten werken kunnen het hout (en papier) met het keurmerk verwerken tot het eindproduct zoals bijvoorbeeld, tijdschriften, tuinhout, bouwhout en laminaatvloeren en een tal van andere producten. Zowel de bos eigenaren als de verwerkingsbedrijven in de handelsketen met een PEFC certificaat worden gecontroleerd door geaccrediteerde certificeerders.

Het duurzaam bosbeheer promoot en waarborgt een economisch leefbaar, milieuvriendelijk en sociaal gunstig bosbeheer. Hiermee moet het mogelijk zijn om nu en in het heden te kunnen voorzien in hout en tegelijkertijd geen schade toe te brengen aan het milieu. Waar wij als Berk Parketvloeren geheel achter staan.

Klik hier voor actuele informatie.

Video thumbnail for youtube video PEFC Keurmerk

“Think global, act local” 

 

Comment Section

0 reacties op “PEFC Keurmerk

Plaats een reactie


*