Op zoek naar onderhoudsproducten?
Zie onze webshop

Page content

Lamelparket

Lamelparket

Lamelparket en een duoplank, wat is het verschil?

Lamelparket levert nog wel eens misverstanden bij de klanten op, daarom willen wij jou daar graag wegwijs in maken.
Een lamelparket is een voorgefabriceerde parketvloer van 11 mm of 14 mm dik, die over het algemeen is opgebouwd uit twee of drie verschillende lagen.

De meest bekende lamelparketvloer is op gebouwd uit drie lagen hout.
De toplaag van het lamel is meestal van 3 tot 4 mm edelhout en bepaalt het gezicht van de vloer (in vele houtsoorten verkrijgbaar).
Deze toplaag is nog meerdere keren op te schuren waardoor een lamelvloer ook duurzaam is.

Onder de toplaag bevindt zich de tussenlaag van een kruislings geplaatst Europees naaldhouten lamellen Lamelparket - Opbouwof een HDF tussenlaag, welke zorgt voor de stabiliteit van het lamel. Deze tussenlaag is verlijmd op een onderlaag van edelhout. De meerlaagse opbouw van een lamelparket vangt de werking deels op en is daardoor minder gevoelig voor krimp en zwelling van het hout. In combinatie met vloerverwarming is lamelparket een perfecte keuze omdat het lamelparket minder warmteweerstand heeft dan een duoplank.

 1. Oppervlak: olie of lak
 2. Ongeveer 3,6 tot vier mm toplaag
  gemaakt van geselecteerd massief hout
 3. Strook kern van EUR. Naaldhout –
  met voornamelijk staande
  jaarringen geplaatst op een afstand
 4. Uiteinden en zijkanten profiel
  geïmpregneerd hydrofoob
 5. Multiplex inserts kant (waterdicht)
  met ingevoegde vergrendelingsveertje
 6. Twee mm contra-trekken fineer van sparren,
  gemalen

Het andere lamelsysteem  is een tweelaagse uitvoering welke dezelfde opbouw heeft als het lamelparket alleen dan zonder de onderlaag.

De duoplank heeft een verlijmde toplaag op een meerlaagse multiplex onderlaag of een MDF onderlaag, waarvan de warmteweerstand hoger is dan bij een lamelvloer. Deze planken zijn meestal ook breder te verkrijgen dan een lamelvloer. Beide vloeren zijn ideaal voor appartementen of bovenwoningen waar hoge eisen gesteld worden aan de contactgeluiden. Lamelparket en duoplanken  zijn snel gelegd en direct beloopbaar. De vloeren zijn daarnaast ook uitermate geschikt  voor de doe-het-zelvers, met een messing-groef of een click-systeem is het leggen van deze parketvloer een fluitje van een cent!

En als je gaat verhuizen…dan verhuist de vloer toch gewoon mee?

Comment Section

0 reacties op “Lamelparket

Plaats een reactie


*