Op zoek naar onderhoudsproducten?
Zie onze webshop

Page content

Duoplank

Duoplank

Duoplank (en) noemen we de samengestelde vloeren.

Samengestelde vloeren zijn te onderscheiden in de volgende varianten: een drielaags parket(lamel), tweelaags parket of de duoplank. Alle zijn voorzien van een massieve toplaag welke verlijmd is op één of meer onderliggende lagen. Toch is er een verschil tussen het twee- en drielaags lamelparket en de populaire duoplank.

Duoplank

De laatstgenoemde heeft namelijk een verlijmde toplaag op een meerlaagse multiplex onderlaag of een MDF onderlaag. Dankzij deze ingenieuze gelaagdheid is deze plank niet onderhevig aan veranderingen in de omgeving. Daarnaast geleidt de gelaagdheid de warmte en bouwt per laag een tegengestelde spanning op.
Het resultaat is even eenvoudig als verbluffend, er gebeurt namelijk nagenoeg niets. Reden hiervan is dat deze spanningen elkaar neutraliseren. Duoplank met eiken toplaag
Deze plank behoudt zijn homogeniteit en is volledig geschikt voor het gebruik in combinatie met vloerverwarming, mits de dikte van de duoplank met de warmte weerstand in de gaten wordt gehouden.

Een duoplank heeft doorgaans een dikkere toplaag dan lamelparket. Een duoplank is opgebouwd uit een 3, 5 of 6 mm massief hout. Deze toplagen worden op een meerlaagse multiplex drager van 9 of 15 mm onderling verlijmd met een watervaste verlijming. Deze combinatie staat garant voor een zorgeloze vloer, waarbij de werking nagenoeg is uitgesloten. De duoplanken zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en afwerkingen en rondom zijn deze duoplanken voorzien van een mes-groef systeem.
Duoplanken kunnen vanaf 18 tot 35 centimeter breed geleverd worden. Daarnaast zijn duoplanken te verkrijgen in een visgraatmotief met gladde of verouderde oppervlakte.

Duoplanken kunnen zowel zwevend of  vast geplaatst worden en zij bij uitstek geschikt voor projecten, openbare gebouwen, winkels en uiteraard voor bij jou thuis.
Laat je verrassen door de prachtige uitstraling en mogelijkheden in de afwerking van de diverse vloeren bij ons in de showroom.

Neem contact op voor meer informatie of bel voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis.

 

Comment Section

1 reactie op “Duoplank

Plaats een reactie


*